Afzuigarm ATEX gegalvaniseerd staal

Afzuigarm ATEX gegalvaniseerd staal

ATEX zones 1/21 en 2/22, ATEX: EX II 2D/G

De hoogwaardige ATEX Super-PM afzuigarm wordt gebruikt om stoffen, dampen en gassen direct af te zuigen bij de bron, voordat deze worden ingeademd of zich verspreiden door de ruimte. Hierdoor wordt een betere en gezondere werkomgeving gecreëerd en is er minder slijtage/vervuiling aan machines. Deze afzuigarm is standaard voorzien van een beugel voor wandmontage en is licht en eenvoudig in gebruik. Leverbaar in slangdiameter 110 & 160mm. in lengtes van 1,5 meter t/m 4,0 meter

Gebruiksgemak

De Super-PM afzuigarm is gemaakt voor de zwaarste eisen in de farmaceutische-, voedingsmiddelen- en chemische industrie. De metalen parallellogram ondersteuning is gemaakt van gegalvaniseerd staal voor een verhoogde bestendigheid tegen vocht en agressieve media.

Het mondstuk is het geheim achter de efficiëntie

De verschillende mondstukken zijn ontwikkeld in samenwerking met één van de grootste bedrijven in de chemische industrie. Het rechte mondstuk is voor stof. Het 67° mondstuk is voor rook en het mondstuk van 150° is voor gassen. Het mondstuk van 150° ontwikkelt een "tornado"-effect, dit verbetert de breedte en dieptewerking voor optimale afzuiging.

Kenmerken ATEX Super-PM afzuigarm

  • De afzuigarm is geschikt voor explosiegevaarlijke omgevingen. Met de statische elektriciteit geleidende slang (weerstand 10? Ohm) is de arm goedgekeurd voor explosie gevaarlijke omgevingen: ATEX zones 1/21 en 2/22, ATEX: EX II 2D/G.
  • De metalen delen zijn gegalvaniseerd voor verhoogde bestendigheid tegen vocht en agressieve media.
  • Verkrijgbaar in lengtes van 1,5 tot 4 mtr. in diameters Ø 110-160 mm.
  • Het mondstuk is vervaardigd uit hoogglans gepolijst roestvast staal (V4A). Als accessoire is een RVS afsluitklep leverbaar.
  • De slanguiteinden zijn dicht voor maximale hygiëne.
  • De Super-PM kan in een autoclaaf gesteriliseerd worden.
  • Perfect gebalanceerd: de externe parallellogram ondersteuning met gasveren zorgt ervoor dat het mondstuk zeer licht beweegt en in alle posities stabiel is.
  • Verkrijgbaar in diameters Ø 110 mm. en Ø 160 mm. met verschillende afzuig­mond­stukken.