Teka Airtech P24 Ruimtelijk filtersysteem 24.000m3/h

Teka Airtech P24 Ruimtelijk filtersysteem 24.000m3/h

 TEKA AIRTECH P24 Systeem omschrijving ruimtelijk recirculatiesysteem met een capaciteit van 24.000m3/h

 

In de productie ruimte wordt een ruimtelijk ventilatiesysteem geplaatst, bestaande uit een zeer hoogwaardig patronenfilter welke de lucht uit de ruimte aanzuigt en deze na filtratie weer inblaast. Dit inblazen gebeurt met een speciaal hiervoor ontwikkelde inblaasvoorziening met speciale inblaaskoppen. 

Doordat de gefilterde lucht krachtig maar tochtvrij wordt ingeblazen, wordt door opmenging met ruimtelucht de lasrook concentratie direct omlaag gebracht. Niet alleen de “lasrookdeken” wordt geëlimineerd, ook ter hoogte van de ademzone wordt verse lucht aangevoerd. 

De unit filtert alle productiestof uit de ruimte, dus ook slijpstof en snijstof. 

Het geheel bestaat uit een patronenfilter met opgebouwde ventilator in een geluiddempende kast waarop de inblaaskast met inblaaskoppen wordt gemonteerd. 

Het filter heeft perslucht te reinigen patronen met een filtratiegraad van > 99,9% DOP 0,3 micron. 

Het systeem kan geheel zelfstandig functioneren en vraagt slechts een voedingsaansluiting en persluchtaansluiting voor het reinigen van de patronen.

Er is geen ingewikkelde montage ter plekke noodzakelijk en het geheel kan gemakkelijk meegenomen uitgebreid en/of verplaatst worden. 

 

 

Hoe werkt het AIRTECH systeem?
Via de, aan de zijkant liggende afuigkanalen die een opnamepunt in de hoogte van 3 meters hebben wordt de lucht met de schadelijke stoffen aangezogen en in de filter sectie geleid. Hier blijven de partikels van de schadelijke stoffen aan de oppervlakte van de filterpartonen hangen. De filterpatronen worden automatisch gereinigd door middel van perslucht. 
Die partikels die op de patronen blijven zitten worden door de perslucht losgeweekt en in een verzamelbak verzameld. De schone lucht wordt via individueel ingestelde jet diffusers terug in de werkruimte geleid. Daardoor wordt ook de lucht met de schadelijke stoffen in de richting van de afzuigkanalen geleid. Het apparaat beschikt over een partikelsensor op de schone lucht kant. Dat maakt een continue veiligheidscontrole van het systeem mogelijk (bv om filter doorbraak te voorkomen). 
In het geval van een foutmelding wordt de ventilator automatisch uitgeschakeld. Tegelijkertijg geeft de systeem controle een optische en akoestische waarschuwing voor de gebruiker.

Is het AIRTECH systeem gecertificeerd?
De AIRTECH bouwserie is in overeenstemming met de DIN EN ISO 15012-1 gecertificeerd en van het IFA (instituut voor veiligheid op het werk van de Duitse wettelijke ongevallenverzekering) getest op gevaarlijke stoffen en goedgekeurd voor lasrook klasse W3 als vast lasrook afzuigapparaat.

Producten leverbaar van 10.000m3/h tot 30.000m3/h per unit

 

Teka P-10  10.000m3/h met 11Kw

Teka P-18  18.000m3/h met 11Kw

Teka P-24  24.000m3/h met 15Kw

Teka P-30  30.000m3/h met 22Kw