Dustcontrol DC3800c Turbo

Dustcontrol DC3800c Turbo

Stofzuiger Explosieveilig, DC 3800 Turbo EX stofafscheider ATEX zone 22. artikelnummer 13756a0gd0

Krachtige mobiele explosieveilige stofafscheider geschikt voor industrieën waar een verhoogd risico is op explosiegevaar en waar speciale voorschriften aangaande hygiëne gesteld worden, zoals de voedingsmiddelenindustrie en het vervaardigen van elektronische componenten.

De DC 3800 H EX Turbo beschikt over twee grote vaste wielen en een stevig frame met twee handvatten. De stofafscheiding in de filterunit gebeurt in drie trajecten. Door de cycloonwerking van de filterunit worden de stofdeeltjes met een deeltjesgrootte van minimaal 10 µm. afgescheiden. Vervolgens wordt het stof gefilterd door een patroonfilter. Het overige zeer fijne stof, indien nog aanwezig, wordt afgescheiden met behulp van een microfilter (HEPA13) met een stof afscheidingsrendement van 99,995%welke standaard is gemonteerd.

Het hoofdfilter kan handmatig worden gereinigd middels het zogenaamde reverse-pulse systeem. De conische vorm van het filter en deze zeer effectieve reinigingsmethode garanderen een lange filterstandtijd. Het afgescheiden materiaal wordt verzameld in een kunststof zak onder de unit. De zak en de filters kunnen stofvrij gewisseld worden.

De DC 3800C beschikt voorts nog over een drukverschilmeter welke aangeeft wanneer filterreiniging en vervanging noodzakelijk is.

De Dustcontrol DC3800c Turbo 2,2Kw 400Volt Hepa is leverbaar met een stalen opvangcontainer (de A versie) of met de plastic opvang zakken (de C versie) onder de machine.

Daarnaast is hij ook leverbaar in een ATEX EX versie.

De krachtstroom versie is de perfecte keuze voor langdurige inzet, lange slangen en zware omstandigheden.

Op de foto's hieronder vindt u de specificatie's, de machine tekening en de onderdeelnummers.

Alles is ook los leverbaar, altijd fabrieksorigineel.

Neem contact met ons op voor actuele prijzen of advies.